Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Sjukvården

Fel vid utskick av patientkallelser

Flera fel uppstod när Posten, för landstingets räkning, skickade ut kallelser till patienter i början av denna vecka. Det var en enkät som skulle bifogas kallelser till hälsokontroll av bröst som ställde till det.

Kallelser inklusive enkäter skickades till drygt 600 kvinnor men i flertalet av breven saknades det svarskuvert som skulle ingå i försändelsen. I vissa brev fanns svarskuvert men det var adresserat till andra mottagningar inom landstinget istället för till mammografin.Drygt 200 patienter som kallats till andra mottagningar har också fått enkäten från mammografin.

Annette Andersson, länschef för landstingets radiologi, beklagar det inträffade och säger att man kommer att skicka separata brev till dem som felaktigt fått enkäterna och man ska också se till att de som inte fått svarskuvert får det.

Även posten beklagar händelsen, Peter Rehnberg på Posten Meddelande AB säger att man se över rutinerna så att det inte ska hända igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista