BAE Systems får ny order från amerikanska marinen. USS Freedom testar 57Mk3.
Karlskoga

Ny USA-order till BAE Systems

BAE Systems i Karlskoga har fått ytterligare order från det amerikanska försvaret på marinpjäser till USA:s flotta.

Det amerikanska försvaret väntas beställa ytterligare pjäser av BAE Systems fram till 2015 till ett sammanlagt ordervärde på mer än 100 miljoner dollar.

Den amerikanska marinen behöver förnya stora delar av sin flotta och har ambitionen att beställa upp till 20 nya fartyg inom ramen för det så kallade Littoral Combat Ship-programmet (LCS) fram till och med 2015.

– BAE Systems marinpjäs 57 mm Mk3 ger, tillsammans med den avancerade 3P-ammunitionen, en nivå av flexibilitet som gör att systemet kan försvara sig mot det ständigt växande antalet hot och därmed matcha de krav som LCM-programmet ställer,sägerMike Smith, Managing Director på BAE Systems i Karlskoga

BAE Systems i Karlskoga har tidigare levererat fyra pjäser av samma typ till båda företagen och deras varianter av LCS-fartyg.

57 Mk3 produceras i Karlskoga medan installation, driftsättning, utbildning och framställande av användardokumentation överlåts till BAE Systems i Minneapolis, USA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista