Skådespelarna Antti Reini och André Sjöberg. Foto: Film i Värmland
FILM

Världspremiär för filmen Gränsen - i Torsby

1:28 min

I helgen har filmen Gränsen premiär, och världspremiären sker i Torsby. Filmen utspelar sig under andra världskriget vid en vägspärr i norra Värmland.

Gränsens producent Johnny Steen var gäst i Förmiddag och han beskriver filmen så här.

– Ett par unga soldater som lämnar sin post och ger sig iväg, i ungdomligt övermod, för att ta sig en titt på det som alla pratar om, nämligen tyskarna och när tyskarna kommer, sen så börjar eländet, säger han och fortsätter:

– Sen måste ett annat gäng ge sig in för att leta rätt på dem. En av dem som sticker över gränsen, hans bror är löjtnat i norra Värmland. Så det blir storebror som ger sig in med några andra soldater för att försöka leta rätt på dem. De tror ju att dem åkt vilse, men tyskarna har fått tag på dem.

Det ska bli spännande att se den här filmen, vad är du mest nöjd med?

– Dels så är jag nöjd med kvalitén, den rent tekniska kvalitén, med utrustningen som fungerade när det var 27 grader kallt och att vi ändå fått till en hög kvalité gällande foto, ljud och så vidare. Det andra måste jag säga är ju skådespeleriet som jag tycker vissa stunder är fantastiskt bra. Sen att vi har fått ihop den här filmen på det här sättet som vi hade förutsatt oss, säger Johnny Steen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista