Lag Marie Henriksson. (f.v) Katrin Jordansson, Marie Henriksson och Carina Björk. Saknas gör lagkompisen Lena Lindeman. Foto: Louise Uhlin, Sveriges Radio Värmland.
SPORT

Curling-SM lockar seniorer från hela landet

"Hålla på med hela livet"
1:18 min

Kan man blir för gammal för att tävla i curling? Inte om man frågar de som under tre dagar tävlar i Svenska Mästerskapen för de som är 51 plus i Karlstad.

Stefan Larsson har åkt ända från Sundsvall för att kämpa om SM-titeln.

– Nej, absolut inte. Det kan man hålla på med hela livet, det finns många pensionärer som håller på och spelar lunchcurling på vardagarna och har kul tillsammans.

Hur är det att vara här idag?

– Det är jättekul. Speciellt som vi vann vår andra match nu på morgonen, så det känns bara uppåt i laget.

Med 25 herrlag och fyra damlag anmälda har Karlstad lockat till sig rekordmånga deltagare till CurlingSM för Oldboys och Oldgirls, som dom själva kallar det. Marie Henriksson, ordförande i Karlstad curlingklubb, är en av de som anordnat tävlingen och hon berättar om varför intresset är så stort.

– Jag tror att de vill komma hit och titta på den nya hallen och spela här. De har hört det från sina elitlag, juniorlag och så vidare, att det är bra i Karlstad. Folk är jättepositiva.

Men hur är intresset för att spela curling när man börjar komma upp lite i åldern?

– På herrsidan är det jättestort intresse, damerna vet jag inte varför de stannar hemma och inte ger sig ut och reser, jag vet inte.

Men blir man någonsin för gammal att spela curling?

– Nej, så länge man orkar få iväg stenen går det bra, säger Marie Henriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".