Karlstadspelarna jublar efter att ha kört över Skoghall i årets andra derby. Foto Marcus Ringqvist

Karlstad numret större i derbyt

1:19 min

Två perioder räckte. När Karlstad väl började spela, vände man enkelt underläge 0-1 till seger 6-2 mot Skoghall.

Det ska sägas direkt; säsongens andra derby nådde aldrig upp till några större höjder. Första perioden var en bedrövlig historia, med ostrukturerat spel och mängder av felpass. Krislaget Skoghall, som behöver varenda poäng de kan få, var minst dåligt och ledde välförtjänt efter mål av ex-Karlstadspelaren Staffan Eriksson.

I andra perioden fick Karlstad en snabb kvittering genom Erik Nilsson - Ett skott från halva plan som inte såg helt otagbart ut. När sedan Karlstad utnyttjade ett powerplay och satte 2-1 genom Tom Colling, rasade Skoghall ihop. Resterande del av matchen var det öppen gata för hemmalaget. Segersiffrorna skrevs till 6-2 efter en odramatisk historia.

Karlstad stod för en stabil insats och visade att man är ett lag för övre halvan. Rasmus Borsch, såg likt sina medspelare, otroligt blek ut i första perioden. I andra och tredje briljerade han och stod bland annat för ett mål och tre assist.  En skörd som just nu parkerar honom på andraplats i den totala poängligan.

För Skoghall är det däremot riktigt tungt. Tippade som topplag innan säsongen, men nu precis ovanför nedflyttningsstrecken, med bara en poäng till godo till lagen nedanför. Och att det är tuffa tider för ö-laget, såg man på spelarna efter att Karlstad vänt 0-1 till 2-1.  För även om Karlstad är ett bra lag kan man inte falla samman så som Skoghall gjorde i dagens match.

Joakim Lindström
SR Värmland
 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista