En lägenhet i Saltmästaren blev totalförstörd vid branden. Foto: Stefan Brorsson/Brosans Nyhetsfoto.
Kristinehamn

Tre skadade vid brand

1:20 min

Vid en brand i byggnaden Saltmästaren i Kristinehamn rökskadades tre personer. Branden startade i en lägenhet och rökdykare fick hjälpa fyra personer ut. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Byggnaden, som bland annat innehåller ett härbärge, började brinna på lördagsmorgonen och ska ha startat på övre våningen. Larmet till räddningstjänsten kom 8:40, och efter några minuter var räddningsstyrkan från Kristinehamn på plats.

– Då var en lägenhet totalt övertänd, lågorna slog ut genom fönstret där, berättar räddningsledaren Lars Viking Johansson.

Två personer fick man ut snabbt, medan det var svårare att få ut de andra två.

– De mådde inte bra, om man säger så, säger Lars Viking Johansson.

En person fördes till Karlskoga lasarett och beskrevs ha fått medelsvåra skador. Senare kom dock uppgifter om att den skadade sövdes ner och fördes till Göteborg för vidare vård. Två män i 20-årsåldern fördes till sjukhuset i Karlstad med rökskador. En av de två var på lördagseftermiddagen kvar på sjukhuset. Sex personer tog sig ut själva ur fastigheten.

Johansson beskriver räddningsarbetet som smidigt. Kristinehamnsstyrkan fick hjälp från Karlskoga och Degerfors. Sex ambulanser fanns på plats. Strax efter klockan 11 pågick eftersläckningsarbetet, och man räknar med att behöva bevaka byggnaden under flera timmar.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och platsen kan därmed spärras av för en teknisk undersökning.

POSOM-gruppen har kallats in och finns i församlingshemmet för att kunna stötta drabbade och anhöriga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista