Färjestads Jonas Junland får liggande på rygg se 1-3 till SSK glida in i tom bur. FOTO; Lars Hedelin Scanpix
ISHOCKEY

Färjestad inte ens nära mot Södertälje

Tommy Samuelsson"Det är ju människor vi har att göra med"
2:38 min

Grus i maskineriet är en underdrift när det gäller Färjestad just nu, tvärstopp och ett självförtroende som är helt borta är mer rätt beskrivning. 1-3 mot nästjumbon Södertälje innebar sjätte raka förlusten och ingen trepoängare inspelad 2011.

2011 verkar inte vara Färjestads år. Hemma mot Södertälje kom sjätte raka förlusten - och det tippade topplaget sjunker som en sten genom tabellen. 

Gästerna Södertälje verkar vara på väg åt motsatt håll efter 3-1-segern i Karlstad.

Att Södertälje kom med flera bra resultat bakom sig, samtidigt som Färjestad är ett av elitseriens formsvagaste lag, syntes i matchinledningen.

Trots fördelen av hemmaplan för Färjestad var det gästerna som hade puck och skapade mest i första perioden - även om Färjestads Patrik Lundh var närmast mål med ett stolpskott. Färjestad tog sedan över alltmer i andra perioden men påverkade av bristen på självförtroende slog man ofta ett pass för mycket i stället för att ta avsluten själv.

Därmed var ställningen fortfarande 0-0 när den tredje perioden började.

Något oväntat var det danske Julian Jakobsen som bröt dödläget. Färjestadsmålvakten Cristopher Nihlstorp styrde ut returen på Martin Chabadas skott rätt i gapet på Jakobsen som enkelt kunde stöta den i den öppna kassen vilket betydde danskens blott tredje mål för säsongen.

Färjestad hade sedan en kvittering inne, Pontus Sjögren tappade in Kristofer Berglunds skott, men sekunden innan blåste ena linjemannen av för att Södertälje hade för många spelare på isen.

I stället var det Södertälje som satte även nästa mål då Linus Videll med ett rappt handledsskott överlistade Nihlstorp.

Men Robin Sterner tog Färjestad in i matchen när han endast 19 sekunder senare reducerade till 1-2.

Färjestad försökte pressa mot en kvittering och tog ut målvakten, men i stället kontrade Södertälje och Mattias Carlsson satte 1-3 i tom bur.

Färjestad-Södertälje 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)

Tredje perioden: 0-1 (3.37) Julian Jacobsen (Martin Chabada, Arto Laatikainen), 0-2 (10.01) Linus Videll (Robert Carlsson, Jonas Almtorp), 1-2 (10.20) Robin Sterner (Per Åslund), 1-3 (19.32) Mattias Carlsson (Yanick Lehoux, Joakim Eriksson) mål i tom kasse.

Skott: 30-25 (11-9, 7-6, 12-10).
Utv, Färjestad: 4x2. Södertälje: 5x2.

Domare: David Bergman, Stockholm, och Tobias Björk, Boden.
Publik: 7 302.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".