Karlstad CCC. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.
Karlstad

Stor internationell kongress till CCC

"CCC blir en jättebra dragpunkt"
1:27 min

I september i höst kommer det att hållas en stor internationell energi- och miljökongress på CCC. Det avslöjar Thomas H Hallin som har ett företag i New York som anordnar kongresser.

Det nya kultur och kongresscentret i Karlstad som nyligen invigdes har redan börjat locka till sig internationella kongresser. Karlstad Annual International Energy Congress är en tre-dagars kongress som ska vara årligen återkommande. Den arrangeras 26-29 september och riktar sig till företagare, forskare och uppfinnare från hela världen.

Den är tänkt som en tummelplats för nya ideér, forskningsresultat och bildandet av nya nätverk. Kongressen innehåller också en utställningsdel för nya uppfiningar inom området samtidigt som investerare också ska lockas att satsa pengar för utveckling.

– I dag är det en fördel med mindre orter med tanke på säkerheten för kongressdeltagarna men också närheten till boenden, säger kongressarrangören Thomas H Hallin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".