Det var på den här gångvägen som en taxichaufför hörde ett ljud som han uppfattar som ett skott. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Kronoparken

Polisen misstänker ännu en skottlossning

1:19 min

Polisen undersöker nu uppgifter om ännu en skottlossning på Kronoparken i Karlstad efter att en taxichaufför uppger att han blivit beskjuten. Den första skjutningen inträffade natten till tisdag då en man fick en kula i benet. Den andra ska ha skett tidigt i morse men där finns inga säkra uppgifter om att någon kula faktiskt avlossats.

– 03.40 fick vi in en anmälan om en person som hade parkerat sin bil på Posthornsgatan och skulle gå till sin bostad på Jakthornsgatan. På en gångväg mellan de här två adresserna så uppger han att han blev beskjuten bakifrån. Han hör något som han uppfattar som ett skott och sen hörde han hur det ven till över örat, säger Leif Hultman, presstalesman på polisen.

Polisen tar mycket allvarligt på uppgifterna och rubricerar händelsen som mordförsök. Hundförare och tekniker från polisen sökte under morgonen efter kulor, tomhylsor och andra spår på platsen. Men det finns ännu inga säkra uppgifter om att någon kula faktiskt har avlossats.

Den gångväg mellan Posthornsgatan och Jakthornsgatan där mannen uppger att han blev beskjuten tidigt i morse är bara några hundra meter från platsen där en annan man blev skjuten i benet under natten till tisdagen.

Om det finns ett samband mellan de två skjutningarna vet polisen ännu inte, men de två beskjutna männen är båda av utländsk härkomst.

Finns det någon likhet med skotten i Malmö?

– Nej vi vill inte gå så långt att vi ser något liknande med Malmö. Vi får utreda det här var för sig, säger Leif Hultman.

Tips om händelserna kan lämnas till polisen på tel 010- 56 704 44.

Nyheterna 25 januari

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista