1 av 3
Taxichauffören vill vara anonym men visar här var han stod då han hörde det skottliknande ljudet. Till vänster den lyktstolpe han tror att kulan snuddade vid. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
2 av 3
Polisens kriminaltekniker granskar fasaden på en fastighet vid platsen där skottet ska ha avlossats. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
3 av 3
Taxichaufförens lägenhet ligger i denna fastighet som gränsar till cykel- och gångbanan. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Kronoparken

"Jag blev rädd och sprang"

1:42 min

Det var inget "pang", snarare nåt som svischade förbi hans öra och träffade en lyktstolpe. Nu berättar taxichauffören om den misstänkta skottlossningen i Karlstad imorse.

– Jag kör taxi och hade precis parkerat bilen i garaget. På vägen hem när jag kommer nära en gatlampa hörde jag ett skottljud nära mina öron. Först blev jag rädd och sprang.

Han sprang från platsen och liksom kröp ihop samtidigt, berättar han. När han kom in i lägenheten tänkte han först att han inte skulle ringa polisen. Men då han 20 minuter senare lugnat ner sig och talat med sin bror, och försäkrat sig om att det inte någon smög omkring utanför huset, valde han trots allt att ringa polisen.

Han har svårt att förklara på svenska. Så när vi frågar hur han ser på natten händelse och det som hände natten dessförinnan, då en man tros ha blivit skjuten i benet i ungefär samma område, rycker hans bror in och svarar:

– Vi var tillsammans nere vid torget när vi såg i morgontidningen om det som hände igår. Vi pratade om det och jag åkte iväg och parkerade hemma. Då ringer han senare och berättar att han blivit beskjuten. Jag sa då till honom att ringa polisen direkt.

Lars-Gunnar Olsson
lars-gunnar.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista