Entrén till Sunne Vattenland. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Sunne Vattenland har fått ny ägare

Nu är det klart att Kristinehamnskrögaren Göran Matutinovic tar över Sunne Vattenland som begärdes i konkurs i september i höstas.

Göran Matutinovic som driver restaurang och nattklubb i Kristinehamn betalade tolv miljoner kronor för Sunne vattenland. Han tillträder som ny ägare den 14 februari och beräknar att vattenlandet ska öppna den 17 juni i sommar.

– Jag känner väldigt starkt för Sunne Vattenland och jag ser det här som mitt livs utmaning. Jag kommer att ge och göra allt för att Sunne Vattenland ska bli en kul upplevelse för besökarna och något som kan utvecklas ytterligare framöver, säger Göran Matutinovic.

Affären innebär att Fryksdalens sparbank skriver ned sin fordran med cirka nio miljoner kronor.

– Göran Matutinovic är en duktig entreprenör med stort driv och mycket energi. Jag tror och hoppas att han kommer att lyckas med att utveckla Sunne Vattenland ytterligare, säger Ola Evensson, vd för Fryksdalens sparbank.

Sunne Vattenland har sedan starten för fem år sedan haft närmare 250 000 gäster och i Sunne med omnejd har det omsatts cirka 250 miljoner kronor i Vattenlandet och näringarna kring den, som till exempel boendeanläggningar och butiker. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista