Fastigheter på Kronoparken. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Kronoparken

Polisen: Beskjuten undanhåller information

Polisen fortsätter utredningen om de två skottlossningarna på Kronoparken i Karlstad. Efter förhör med den man som besköts natten till tisdag har misstankar uppstått om att han undanhåller viktig information.

Polisen fortsätter utredningen om de två skottlossningar som ägt rum på Kronoparken i Karlstad de senaste dagarna. Natten till tisdag blev en man skjuten i benet och förundersökning inleddes med brottsrubriceringen grov misshandel.

Polisen har idag hållit förhör med den beskjutne mannen och personer i hans omgivning. Efter de förhör som hittills har hållits tror polisen att mannen undanhåller viktig information som kan leda till att gärningsmannen grips. Polisen hypotes är att skjutningen är en del av någonting som härrör från händelser i en begränsad grupp av människor.

Vid 4-tiden i morse hörde en taxichaufför en smäll samtidigt som han uppfattade att något passerade alldeles intill huvudet. Polisen har under dagen haft förhör även med den mannen.

Polisen ser inget som tyder på en koppling mellan de två händelserna och bedömer att det som hänt på Kronoparken inte har likheter med händelserna i Malmö under 2010.

Polisen kommer att utöka närvaron på Kronoparken och i Karlstads centrum i trygghetskapande syfte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista