Tempelriddaren i Karlstad. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
TEATER

Full fart på Lekplats Karlstad

1:27 min

Idag började Värmlandsteaterns välgörenhetsprojekt Lekplats Karlstad, där runt 50 personer under 36 timmar tillsammans ska skapa en föreställning.

Sandra Andreis är övergripande regissör och intiativtagare för uppsättningen i Karlstad.

– Det här är ju ett "kreativitetsmarathon" kan man säga, när man samlar massa olika kreatörer som får inspireras av staden här och nu, och göra en föreställning på inget mindre än 36 timmar. Det är det som händer, lekplatsen är i full gång och imorgon har vi två stycken föreställningar för publik.

Hur många personer är det som är med?

– Allt som allt är vi nog drygt femtio kreatöver.

Hur har ni kommit fram till alla de här personerna?

– Det är faktiskt den lokala arrangören, som är Värmlandsteatern här, som har samlat folk, kontaktat folk från olika delar av de kreativa branscherna och blandat så att vi har fått en dynamisk grupp. Vi har verkligen fantastiska medverkande måste jag säga, säger Sandra Andreis och fortsätter:

– Jag vet vad man kan förvänta sig och det är att vad som helst kan hända. För det här handlar om oväntade möten, action och massor av överraskningar, så det vet jag att man kan förvänta sig om man kommer och tittar på föreställningen.

Hur funkar det att sätta ihop alla manus till en stor föreställning?

– Du, det är väldigt spännande. Det händer liksom vartefter och man kan aldrig planera något så man får bara gå på känsla och impulser, samarbeta med allihopa. Så drar vi ihop det, på något sätt, säger Sandra Andreis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista