Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Karlstad

Upp till 15 jobb försvinner

10 till 15 tjänster ska bort inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstads kommun. Nämnden måste spara drygt 10,7 miljoner kronor.

Den största besparingen görs på Solareturens verksamheter på Våxnäs och Kronoparken där 5,5 miljoner kronor ska sparas in. Det innebär att 5 anställda försvinner och att man helt slutar arbetsförmågebedömning. På Familjehuset i Karlstad, en behandlingsenhet för familjer med barn upp till 20 år, ska 950 000 kronor sparas.

Kommunen ska också gå ur ett finansiellt samordningsförbund som genom rehabilitering hjälper människor ut i arbetslivet. På det sparar man 1,4 miljoner kronor. Övriga besparningar ska göras på bland annat lönebidrag inom socialpsykiatrin, stödcentrum för våldsutsatta och administration.

– De flesta av besparingarna kommer att innebära neddragning av tjänster, men också att man får förändra sitt sätt att jobba, säger Daniel Berghel, ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".