Hörna för Tranås men VAIK redde ut till viktig seger. Foto: Ola Carlsson SR Värmland
BANDY

VAIK tog en viktig seger

Emma Thomann: ”Vi ska fixa kontraktet”
2:55 min

Västerstrands damer tog en viktig seger när bottenkollegan Tranås besegrades med 5-3 (1-1). Båda lagen kämpar om att undvika kvalplatsen och en bortaseger hade inneburit att det hade sett allt mörkare ut för VAIK. Nu blev det glädjande nog seger och därmed lever kampen vidare.

Det blev en jämn första halvlek och det kändes att en seger var det enda som gällde för båda lagen. Förmodligen fanns det en hel del nerver med i bilden då passningarna inte alltid gick till rätt adress. Lagen gick till vila med resultatet 1-1 och det var ganska rättvist just då.

VAIK var det bättre laget efter vilan och ledde både med 2-1 och 3-2 men Tranås kvitterade. Det var en helt öppen historia men när hemmalagets Emma Thomann gjorde sitt fjärde mål för dagen kunde inte Tranås komma tillbaka och när Olivia Karlsson gjorde 5-3 med dryga kvarten kvar, var segern ett faktum.

Emma Thomann får naturligtvis högt betyg för sina fyra mål men även Lisa Östman ska hyllas för sin fina skridskoåkning vilket bäddade för flera av Emmas mål.

Segern var lika efterlängtad som glädjande och nu hårdnar det till kring kvalstrecket i tabellen. Båda lagen ska möta bottengänget Härnösand som hittills inte tagit en enda poäng. Å andra sidan kan ju Härnösand blanda sig i kampen om en kvalplats om man skulle kunna ta poäng av bottenkonkurrenterna.

När man granskar tabellen efter dagens matcher är det nästan kusligt intressant att se. Målskillnaden talar för Tranås men om VAIK kan överraska mot Sandviken på Tingvalla nästa lördag, kan laget säkra kontraktet därefter.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".