Många resenärer som ville hit till Sharm el Sheikh vill nu boka om sin resa. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio
Krisen i Egypten

Het rusch på resebyråerna

"Vi försöker hjälpa alla"
1:18 min

Oroligheterna i Egypten och UD:s råd att inte resa dit har skapat massor med arbete för landets resebyråer. Många turister som skulle till Egypten avbokar nu eller bokar om sina resor.

– Just nu har vi väldigt mycket med Egypten att göra. Ett flygplan skulle gå på torsdag från Karlstad men nu är alla resor inställda till den 23 februari. Nu ringer vi upp våra kunder och försöker hjälpa alla som vill avboka eller boka om sina resor, säger Vivi Eriksson, säljare på Resia i Karlstad.

Vad finns det för alternativa resmål?

– Närmaste varma platser att resa till är Kanarieöarna, Kap Verde, Dubai eller ännu längre bort. Problemet är att mycket redan är fullbokat eftersom vi närmar oss sportlovsveckorna. Men vi tittar på flyg från andra flygplatser som till exempel Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo. Resenärerna blir inte sura, de har ju följt utvecklingen i Egypten och vet vad det handlar om, säger Vivi Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".