Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Karlstad

IT-företagen Two och Ninetech går samman

Publicerat tisdag 1 februari 2011 kl 14.05

De två Karlstadbaserade IT-företagen Two och Ninetech går samman och bildar bolag. Det nya bolaget kommer att ha 120 medarbetare och omsätta cirka 130 miljoner kronor.

Huvudkontor med vd och styrelse etableras i Karlstad. De flesta ägarna bor i Värmland och övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Växjö. Både Ninetech och Two tillhör Sveriges snabbast växande företag och utsågs 2010 till Gasellföretag av Dagens Industri.

– Tillsammans blir vi en av Sveriges vassaste leverantör av affärsnytta. Nu kan vi hjälpa uppdragsgivare genom hela affärsprocessen, från teknik och verksamhetsprocesser till kommunikativa strategier för informationsspridning, marknadsföring och varumärkes-positionering via digitala kanaler. Det ger oss en rad konkurrensfördelar och gör att vi planerar för fortsatt tillväxt, säger Ulf Sandlund, vd på Ninetech.

Landshövding Eva Eriksson välkomnar fusionen och menar att det stärker IT-sektorn i Värmland.

– Detta är en spännande fusion för näringslivet i Värmland, säger landshövding Eva Eriksson. Jag har sett båda företagen växa målmedvetet under flera år och jag ser fram emot att följa dem vidare i deras gemensamma utveckling, både nationellt och internationellt. Att det nya bolaget kommer att ha Värmland som bas stärker IT-sektorn i länet, säger Eva Eriksson.

- Det är två framgångsrika företag med kompletterande kompetenser och kunder som nu blir ett. Med en bredare kompetens och produktportfölj kan vi på ett ännu bättre sätt effektivisera och kvalitetssäkra hela affärsprocessen, säger Christer Gustafsson, vd på Two.

Bland kunderna finns både privata och offentliga aktörer som exempelvis Skistar, Ikano, Länsförsäkringar, Myresjöhus, Billerud, Ericsson, Danfoss/Thermia, Stiga, Löfbergs Lila, EEL, Halens, Sandvik, Sony, Västra Götalandsregionen, Region Skåne och Region Värmland.

– Med kompetens, erfarenhet och gemensamma värderingar som bas kommer vi att kunna erbjuda affärsnytta på en helt ny nivå. Det gör att vi på allvar kommer att utmana de stora drakarna med konkret nationell smartness, säger Ulf Sandlund och Christer Gustafsson.

Från värmländska näringslivet och Karlstad kommun i synnerhet applåderas denna affär, eftersom den cementerar avtryck inom tjänstesektorn för regionen.

– Att två starka Karlstadsföretag, nu går samman för att växa vidare både i och utanför regionen, är ett fint tecken för Karlstad, säger Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande i Karlstad. Det förstärker vår satsning på att utveckla Karlstadsregionen ytterligare inom tjänstesektorn, avslutar Per-Samuel Nisser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".