Gunilla Andersson och Jan Söderholm i de nya lokalerna. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio Värmland.
SJUKHUSET

Nya lokaler visades upp på CSK

"En förutsättning för sjukvården"
1:37 min

På fredag så öppnar Centralsjukhuset i Karlstad upp portarna för rundvandring av den nya vårdbyggnaden men redan idag så fick pressen komma på besök.

Under två timmar lotsas vi runt i den nya vårdbyggnaden för röntgen, laboratorier och intermedicinsk vård.

Vi blir presenterade för ny röntgenklinik med medicinteknisk utrustning som är av det allra senaste, Psykiatrihuset som är den andra vårdbyggnaden öppnar inte förrän i slutet av februari. Sammanlagt så ska båda byggnaderna ha kostat cirka en och en halv miljard kronor. Gunilla Andersson som är hälso- och sjukvårdschef är nöjd.

– Det här öppnar ju upp för nya arbetssätt och vi har sådana verksamheter som direkt går in i nya arbetssätt, till exempel bröstcentrum. Vi har helt andra möjligheter när det gäller patologiverksamheten, säger hon.

Byggnaden kallas för möjligheterna hus, Jan Söderholm är sjukhusintendent.

– Jag tror att det är en förutsättning för sjukvården i Värmland. Det är inte möjligheten att få bra sjukvård utan det är en förutsättning för att laboratorieverksamheten tar ju emot prover från hela Värmland, säger Jan Söderholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".