Värmland får EU-beröm

Värmlandsregionen får beröm för hur man använder EUs fondpengar. Och berömmet kommer från nytillträdde EU-kommisionären Jaques Barrot, som ansvarar för regionalpolitik.

I samband med EUs möte för regionkommittén i Bryssel i veckan träffade han bland andra representanter från Communicare och Paper Province samt landstingsstyrelsens ordförande Catharina Segersten Larsson.

Mats Williams, vd för Paper province och Claes Jonasson, verksamhetsledre på Communicare fick chansen att berätta om sitt arbete och dom blev också positivt bemötta av Jaques Barott som var intresserad och som betraktade dessa två projekt som lyckade exempel på hur regional utveckling kan bedrivas.

Det positiva bemötandet från EU-kommisionären kan gagna andra värmländska projekt menar Segersten Larsson som nu pekar på vikten av att fortsätta det här arbetet i samma anda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".