Therese Tenman, ansvarig för Young & Crazy. Foto: Andreas Norinder/Sveriges Radio Värmland.

Ny förening för Årjängs unga

"Brist på annat än sport i Årjäng"
1:00 min

I februari startas en ny allaktivitetsförening för ungdomar i Årjäng. Den kommer att hålla till i det gamla tingshuset som nu är ett så kallat allaktivitetshus där det finns både en fritidsgård för ungdomar och kontor för föreningslivet.

Therese Tenman är ansvarig för Young & Crazy, som den nya föreningen heter, och det var inget svårt val för henne att engagera sig för ungdomarna.

– Det är väl ganska enkelt, jag tycker det är brist på annat än sport i Årjäng. Det finns absolut ingenting och det ser man ju nu, nu sitter ju de flesta ungdomarna tyvärr hemma framför datorerna. Det är väldigt svårt att få dem därifrån.

Med allaktivitesförening menas att det är fritt för ungdomarna vad som ska startas upp, och önskemålen som kommit in hittills är bland annat en dans- och teatergrupp.

Föreningen är öppen för personer mellan fem och 25 år, men i första hand är det tänkt för mellan- och högstadieelever.

Young & Crazy är en del av den landsomfattande organisationen Aktiv ungdom, som på olika sätt ordnar fritidsaktiviteter för ungdomar.

Det är genom aktiv ungdom som föreningen sökt två olika bidrag på cirka 25 000 vardera för att kunna få verksamheten att gå runt.

– För att hyran och så ska kunna betalas och för att det ska kunna gå runt så behövs bidrag, helt klart. Det är ju bara så, exakt hur mycket, det kan man ju inte säga. Ju mer pengar man här, ju mer kan man göra, säger Therese Tenman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".