Foto AP/Scanpix.

Egypten-resenärer kommer hem ikväll

”Vi fick hänga kvar ett tag till”
1:14 min

De Egypten-resenärer från Karlstads flygplats som skulle landat klockan två är kraftigt försenade. Det är kö på flygplatsen som orsakat förseningarna.

Orsaken är, enligt resebyrån Apollo, att många resebolag valt att sätta in extraflyg för att få hem sina resenärer och det skapar kö på flygplatsen. Ny landningstid beräknas vara kvart över åtta ikväll lokal tid.

– Vi sitter väl kvar här ett tag till, berättade Mikael Eriksson från Torsby när Sveriges Radio Värmland nådde honom strax före klockan 15 på torsdagseftermiddagen.

Beskedet var först att förseningen skulle bli fem timmar, men beskedet om när planet ska landa i Karlstad har ändrats flera gånger.

– Vi har inte fått någon information alls. Det låg bara en lapp om att allt är försenat, berättar Mikael Eriksson.

Hur känns det?

– Lite tråkigt, när man är på väg hem vill man ju dra i väg. I och med att det är lite oroligt är det ju gott att komma hem.

Oroligheterna märks framför allt på tv. Men under torsdagen fanns det mycket mer poliser än tidigare i Hurghada, och det satt uppe skyltar med telefonnummer till militären, berättar Mikael Eriksson.

– Det märks att det trappas upp mer och mer.

Resebyrån Apollo har bestämt att ställa in resten av säsongens flyg till Egypten på grund av oroligheterna i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".