När Ryanairs plan från Barcelona styr mot Karlstad hoppas kommunen att många spanjorer följer med. Foto: Andreas Ruuth/SR.
Karlstad

Spanjorer ska lockas till Karlstad

1:11 min

I april startar Ryanair en flyglinje mellan Karlstad och Barcelona i Spanien - och en delegation från Karlstad är den här veckan på plats i Barcelona för att försöka locka spanjorer att flyga till Värmland.

Delegationen från Karlstad, där bland andra turismchefen Nina Höjdefors ingår, har hittills haft möten med bland andra den svenska handelskammaren och den svenske generalkonsuln.

– Vi har även träffat en kvinna som tar ned grupper från Sverige till Barcelona och hon är mycket intresserad av att ta grupper till Värmland. Vi har haft många bra möten och vi tror att det går att göra väldigt mycket. Det känns oerhört spännande, säger Nina Höjdefors.

För att locka spanjorerna till Värmland kommer man bland annat att översätta turistbroschyrer till spanska. Man ska också marknadsföra den värmländska naturen och det svenska sommarljuset.

– Dessutom är Sverige ett billigt land att semestra i. Det är inte dyrare att semestra i Sverige än i Spanien, säger Nina Höjdefors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista