Håkan Holm. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Holm får kritik av Rådhström

Rådhström (M): ”Det blir en jävsproblematik”
1:23 min

Håkan Holm (S) kritiseras nu för det företag han ska starta. Företaget ska erbjuda rådgivning om hur andra företag kan utvecklas och vilka regelverk som gäller i kommuner. Jan-Evert Rådhström (M) menar att det finns risk för jäv.

– Jag är kritisk mot den roll som Håkan Holm har när han sitter bland annat i kommunstyrelsen. Det blir ju en jävsproblematik. Kommer han att företräda ett visst företag före ett annat företag vid ansökningar och ärenden som ska behandlas i kommunstyrelsen? säger riksdagsledamoten Jan Evert Rådhström (M).

Men Håkan Holm (S) håller inte med om kritiken.

– Det handlar om mitt omdöme och jag kommer aldrig att sätta mig i en situation där jag kommer att vara jävig, säger han.

Men i och med att du är förste vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden blir det inte en jävig situation när du ska rådgiva andra om sådana frågor då?

– Nej det gör det inte. Min rådgivning är ju vad du ska tänka på som företag om du tänker etablera din verksamhet i till exempel en kommun. Skulle det komma till att ett företag ska söka bygglov då är inte jag med i en sådan process för det är ju en myndighetsutövning, säger Håkan Holm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".