Lisa Östman, målskytt när VAIK förlorade mot SAIK. Foto Ola Carlsson SR Värmland
BANDY DAMALLSVENSKAN

VAIK förlorade mot SAIK

Lisa Östman: ”Vi ska vinna sista matchen”
2:56 min

Västerstrand förlorade hemmamatchen mot Sandvikens AIK med 5-8 (1-3). Gästerna var det bättre laget men VAIK avslutade bra och kan förhoppningsvis ta med sig detta till nästa match. Fortfarande går kampen vidare för att VAIK ska få spela kvar i serien även nästa säsong.

Vid en titt i tabellen före matchen kunde man konstatera att Sandviken var "sämst av de bästa" lagen i serien och att VAIK därmed skulle kunna hota gästerna. Det började också bra då Lina Fredlund i inledningen av matchen kunde ge hemmalaget ledningen.

Lyckan blev inte långvarig då gästerna kunde kvittera och även ta ledningen. Västerstrand kämpade bra hela första halvleken men fick inte till det framför gästernas mål. Istället blev det SAIK som psykologiskt viktigt kunde öka till 1-3 strax före vilan.

Oavsett vilka taktiska förändringar som VAIK hade funderat på under vilan, kom dessa på skam då SAIK utökade till 1-6 redan efter sju spelade minuter av andra halvlek. Hemmalaget kom tillbaka med tre reduceringar men till slut stod gästerna som vinnare och siffrorna blev 5-8.

När Västerstrand började åka skridskor ordentligt efter paus gick det bättre. Förhoppningsvis kan man ta med sig de positiva takterna till slutmatchen mot Härnösand, en match som måste vinnas för att säsongen inte ska sluta i moll.

Ola Carlsson 
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".