Foto Lars Hedelin / SCANPIX
Hockey

Färjestad fick slita mot Modo

Färjestad fick med sig två poäng från mötet med Modo. Matchen avgjordes först efter straffar och där kunde FBK:s Per Åslund sätta den avgörande straffen till 3-2.

Per Åslund och Alexander Salák blev matchhjältar och gav Färjestad extrapoängen i straffläggningen i 3-2-segern.

Det var hemmalaget som började bäst i Karlstad. I mitten av första perioden hittade födelsedagsbarnet Pelle Prestberg, 36 år ung, in till den 13 år yngre Patrik Lundh. Och stockholmaren gjorde inget misstag utan hittade rätt i Modomålvakten Tuomas Tarkkis vänstra kryss.

Men Modo hade med sig ett numerärt överläge in i andra perioden och tog tillvara på tillfället på bästa sätt. Byron Ritchie vandrade in mot kassen och avslutet gick förbi Alexander Salák innan Färjestadsmålvakten faktiskt själv petade in pucken med benskyddet.

Målet gav ångermanlänningarna extra bränsle och logiskt nog var det även de som gjorde nästa mål.

I ett vackert anfall kom ovan nämnde Ritchie med pucken och spelade över till Lubos Bartecko, i fjol i Färjestad, som direktsköt in 1-2 förbi Salák som blivit av med klubban i sekvensen innan och därför hade svårt att täppa till luckan mellan benen.

Färjestads ledning vaskade sedan om i formationerna inför slutperioden. Och redan efter ett par minuter gav det effekt, även om kvitteringen var ett resultat av individuell snarare än lagmässig skicklighet.

Rickard Wallin gav nämligen pucken till Dick Axelsson i mittzon och sedan skötte Tre Kronor-forwarden resten själv då han dribblade av fyra Modospelare innan han satte pucken förbi Tuomas Tarkki.

– Jag lyckades dribbla av några spelare och sätta dit den så det var otroligt skönt. Vi får två poäng och det är vi otroligt glada över, sa Färjestads Dick Axelsson till Radiosporten.

Närmast att avgöra matchen under ordinarie tid var sedan Marcus Paulsson men Färjestadsspelarens skott tog i insidan stolpen och gick ut. I stället gick matchen till förlängning men när inget av lagen lyckades hitta rätt.

I stället avgjordes matchen på straffar där Alexander Salák blev hjälte efter att ha motat alla tre Modostraffarna samtidigt som Per Åslund satte sin.

– Det kommer vara tajt om slutspels- och kvalserieplatserna ända in mot slutet. Det är kul det också på ett sätt. Vi ska göra vårt bästa, sa Modos Niklas Sundström till Radiosporten.


Färjestad-Modo 3-2 e. str. (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (8.43) Patrik Lundh (Martin Sevc, Pelle Prestberg).

Andra perioden: 1-1 (1.13) Byron Ritchie (Lubos Bartecko, Anders Eriksson) spel fem mot fyra, 1-2 (16.42) Lubos Bartecko (Byron Ritchie, Per-Åge Skröder).

Tredje perioden: 2-2 (2.44) Dick Axelsson (Rickard Wallin, Kristofer Berglund).

Avgörande str: Per Åslund.

Skott: 40-24 (13-6, 11-8, 11-8, 4-2, 1-0).

Utv, Färjestad: 3x2. Modo: 6x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 7 037.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".