Rally Swedens VD Bertil Klarin. Foto: Louise Uhlin/Sveriges Radio Värmland.
RALLY

Positiv prognos för rallyvädret

"Vad jag har önskat mig"
1:00 min

De senaste dagarnas väder med plusgrader blandat med lite snö är optimalt rallyväder, det tycker Rally Swedens VD Bertil Klarin.

Nu hoppas han att samma väder kommer att hålla i sig även under rallyhelgen.

– Det här är perfekt, om nu SMHI håller vad de lovar så kommer vi att få lite lågtryck med lite nederbörd i form av snö. Sen kommer det in en högtrycksrygg som gör att vi har klart och kallt väder över hela rally, det är ju vad jag har önskat mig i många herrans år.

Vad är mardrömscenariot?

– Det är 2008 när vi hade ett väder som gjorde att vi hade tjällossning på vägarna, vi var tvungna att stryka bort sträckor på rallyt också, det är inte kul.

Hur viktig är de närmaste dagarnas väderlek för rallytävlingen?

– Jag tror vi har ett så bra underlag så att det är inte så viktigt, det jag vill önska och det jag vill ha, det är mer snö. Det har blivit lite brunt och fult och vi vill ju även att Karlstad ska kunna klä sig i en fin och vacker vinterskrud inför våra besökare som kommer, säger Bertil Klarin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".