Den tjeckiske varghunden Achak och fältbiologerna genomförde på söndagen en manifestation med ett symboliskt begravningståg mot licensjakten på varg. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.

Riksdagsledamöter har fått vargkistor

"Osmakligt och skrämmande"
3:44 min

Tio riksdagsledamöter, däribland värmlänningarna Erik A Eriksson (c) och Nina Larsson (fp) har i dag fått kistor skickade till sig. Det är svartmålade träkistor med tassavtryck och en dödsruna. Fältbiologerna som står som avsändare.

- Jag tycker det är osmakligt ocxh skrämmande att få en liten kista med posten, säger Erik A Eriksson vars tankar gick till små barn när han såg storleken på kistan. Vi börjar få ordning på debatten nu men så kommer det här som vittnar om mycket låg nivå, menar Eriksson.

Nina Larsson är inte lika upprörd utan tycker mest att det är extremt låg debattnivå på inlägget från Fältbiologerna.

-Det är ocharmigt att skicka vargkistor, menar Larsson.

Fältbiologernas ordförande Lovisa Nilsson ser dagens aktion som följdriktig då riksdagen debatterar vargjakten och då kistorna användes första gången under jakten i en demonstration. Hon menar dock inte att någon av riksdagsledamöterna ska se kistorna som ett hot mot deras person.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".