Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio Värmland.

Stopp för Pangasius på Konsum

"Garantier för sund odling"
1:27 min

Nu slutar Konsum Värmland köpa in okontrollerade märken av fisken Pangasius. Och efter de senaste dagarnas rapporter om att fisken orsakar miljöproblem i Vietnam så efterlyser fler kunder tydliga märkningar.

– Det bästa är ifall de bara tar hem det som är godkänt, för de som har bråttom kanske bara tar någonting, säger en av de kunder som vi pratar med.

Klas Olsson är informationschef på Konsum Värmland och dom slutade för ett par veckor sen att köpa in okontrollerade märken av fisken Pangasius.

– Nu köper vi bara in från en leverantör som heter Lobster, där vi har garantier för att det är en sund odling, så att det är de vi kommer att fortsätta med, säger Klas Olsson.

Det finns fortfarande märken ute i butikerna som inte är kontrollerade och de kommer att finnas där tills lagret tar slut.

– Vi hade en kampanj på två andra varumärken som vi inte har fullt lika bra kontroll på, under vecka tre, det är det som fortfarande finns och vi har valt att inte slänga det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".