Mattias Svensson, lagkapten i Boltic. Foto Ola Carlsson SR Värmland
BANDY ELITSERIEN

Boltic kryssade i svängig match

”Vi var bra ikväll”
3:14 min

Boltic och Vänersborg spelade 5-5 (3-1) i en mycket svängig match. Vänersborg ledde när matchen i princip var slut men Boltic kvitterade på övertid.

Det var en match som hade det mesta och en del förstår ni om ni klickar på matchfakta, där visas en del av dramatiken.

Redan efter 37 sekunder tog Boltic ledningen och detta på något så ovanligt, för Boltics del, som en hörna. Inte nog med det, efter dryga halvtimman var ställningen 3-0 i hemmafavör. Boltic gjorde en mycket bra första halvlek och ledningen med 3-1 i paus var fullt rättvis. Det var rejäla kämpatag och Vänersborg fick aldrig tid att bygga upp sina anfall.

Något som inte finns med i Matchfakta hände efter 52 minuter, i alla fall första hälften av händelseförloppet. Boltics Robin Olsson hade näst intill friläge med valde konstigt nog att passa istället för att gå själv. Detta misslyckades och några sekunder senare var det 3-2 istället för 4-1. Konstigt nog knäcktes inte Boltic av detta utan laget kom tillbaka och gjorde 4-2.

Då började Vänersborgs mest lyckosamma period i matchen. Ställningen ändrades från 4-2 till 4-5 på en kvart och sista bortamålet gjordes med bara ett par minuter kvar på klockan. Det mesta talade då för bortaseger men Joakim Jansson skickade iväg bollen från cirka 70 meter och på något konstigt sätt gick den i mål. Oavgjort och kanske rättvist trots allt.

Vilket som helst av lagen kunde ha vunnit men efteråt kändes Boltic mera som vinnare. Vänersborg tappade en oerhört viktig poäng i kampen om att undvika nedflyttning. Nu lutar det åt att sista matchen i Haparanda nästa fredag blir direkt avgörande för laget från den södra spetsen av Vänern.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".