Pontus Tideman och han norska kartläsare Jörgen Nordhagen var det största utropstecknet i SM-delen av Svenska Rallyt. Foto:Ulla Walldén

Pontus tre sekunder från att skrälla

Pontus tideman framtidslöfte
1:05 min

20-årige Pontus Tideman från Eda höll på att skrälla rejält i sin nya bil som han lånat av Henning Solberg. Tre sekunder skilde honom från totalsegern i SM-delen av Svenska Rallyt. Nu fick han nöja sig med andraplatsen efter idolen Mats Jonsson, och en säker klasseger i otrimmad fyrhjulsdrift.

– Jag är jättenöjd med rallyt, även om vi tappade 50 sekunder i en snödriva redan på SS1 som vi sedan inte riktigt lyckades ta ikapp, sa en glad Pontus Tideman efter målgång.

Att han inte lyckades rå på den 16-faldige svenske mästaren Jonsson var ingen stor nesa.

– Kör vi lika fort som Jonsson eller till och med snabbare så kör vi fort. På några sträckor var vi lika snabba som VM-bilarna. Nu jobbar vi på att få behålla bilen, och köra fler rallyn både i Norge och Sverige för det är det här jag ska hålla på med!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".