Helltons spelare deppar efter den snöpliga förlusten i toppmötet mot Örebro
Handboll

Örebro bröt Helltons segersvit

Karin Ullén: ”Det finns nästan inte ord för det”
1:29 min

Trots storspel i andra halvlek och tvåmålsledning i slutminuterna, förlorade Hellton toppmötet mot Örebro med 23-24. Segermålet satte Örebros Linn Larsson i matchens absolut sista sekund.

I första halvlek var Örebro det bättre laget. De gick från underläge 1-2 till ledning 7-3 efter en kvarts spel. Hellton kvitterade till 7-7 efter bra spel av bl a mv Sofia Fransson, men i halvtid var siffrorna 13-10 till bortalaget och Helltons anfallsspel höll dittills inte måttet.

I andra halvlek kom Hellton ut som ett nytt lag och efter fem minuter hade de kvitterat till 13-13.

Under sista kvarten var Hellton i ledning med ett eller två mål hela tiden fram till det återstod tre minuter. Laget ledde med 22-20 och hade bollen men missade avslutet och på den efterföljande kontringen reducerade bortalaget samtidigt som Hellton fick sin mest kreativa (och därför i andra halvlek punktmarkerade) spelare Karin Ullén utvisad.

När Örebro i matchens slutskede sen valde att punktmarkera Malin Hanold (8 mål), med Karin Ullén utvisad, föll Helltons anfallsspel ihop och i matchens sista sekund kunde Örebros Linn Larsson avgöra för bortalaget. En snöplig förlust då Hellton under hela andra halvlek såg ut att vinna matchen, stödda av hela 748 personer på läktaren.

Förutsättningarna med fyra omgångar kvar är att lagen med placering 1-2 går direkt till elitserien nästa år, medan lag 3-4 får kvala.

I och med förlusten tappar Hellton en placering och ligger nu fyra i tabellen, men laget har hela fem poäng tillgodo på femteplacerade Önnered så de bör åtminstone klara en kvalplats till elitserien.

Målskyttar för Hellton: Malin Hanold 8, Karin Ullén 5, Jonna Gustafsson 5 (1 straff), Linda Johansson 2, och ett mål vardera för Ida Skoglund, Josefin Zsasz och Julia Johansson.

Kent Gustafsson

SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".