Foto: Sergei Chuzavkov
Grums

En dag om sex och kärlek

"Många elever har varit väldigt engagerade"
0:55 min

Med anledning av alla hjärtans dag har Jättestenskolan i Grums haft en temadag om kärlek. Under dagen har ungdomsmottagningen svarat på elevernas frågor, RFSL-ungdom har talat om HBT-frågor och eleverna har fått teckna kärleksbilder, äta kärleksmums, dansa tryckare och se på film.

– Det här är ett sätt att visa hur ämnesövergripande det kan vara. Det står skollagen och läroplanen att sex- och samlevnad ska vara ämnesövergripande och det tycker jag att vi har visat här idag att det verkligen är, säger skolsköterskan Inger Fredriksson på Jättestenskolan i Grums.

Vad tycker eleverna om initiativet?

– Det är lite blandat, men många har varit väldigt engagerade. Det händer mycket och jag tror att eleverna uppskattar det.

Vad hoppas ni få ut av den här kärleksinvasionen?

– Vi tror att vi blir lite snällare och goare mot varandra i vardagen och att eleverna lär sig om preventivmedel och hur man skyddar sig mot könssjukdomar. Sen så är det är lite kul och eleverna har så mycket press på sig annars. Det känns som att det är en go dag då vi är snälla och goa mot varandra, säger Inger Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".