Modern version av klassisk musikal

1:36 min

En modern tappning av Jesus Christ Superstar ska sättas upp av Värmlandsteater i Karlstad. Musikalen ska utspelas i dagens Israel och Palestina.

– Det känns helt fantastiskt att få göra den här musikalen som jag tycker är världens bästa, säger regissören Karl Runqvist.

Varför är den världens bästa?

– Det är en story som alla känner till, jättehärliga karaktärer och personligheter. Det är fantastisk musik och jättebra känsla, engagemang. Helt fantastisk, sammanfattar han.

Värmlandsteatern sätter upp musikalen i en helt ny tappning. Den kommer utspela sig i nutid i Israel och Palestina. Sammanlagt 30 personer kommer finnas på scen och till det kommer ett liveband.

Premiären sker om cirka 3 veckor och om en vecka kommer ensemblen börja öva med dekoren, just nu byggs det för fullt för att färdigställa den.

Karl Runqvist beskriver föreställningen som rå och han vill att den ska gripa tag i publiken.

– Vi ska göra den utan några skyddsnät, vi ska göra den rakt ut och förhoppningsvis rakt in i hjärtat på publiken. Vi ska engagera, ställa frågor och beröra.

Huvudrollen i Jesus Christ Superstar är Jesus och spelas av Marcel Lindström.

– Det ska bli väldigt roligt, det är jättespännande eftersom situationerna som skapas finns i musikalen finns i dagens massmedia, så man kan känna igen sig direkt när man ser musikalen och ser en scen. Då kan man tänka det där såg jag på tvn i går kväll och då kan man förhoppningsvis beröra mer, säger han.

Victor Jensen
victor.jensen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista