Karlstadskvinnor omkom i Vietnam

0:42 min

Två unga kvinnor från Karlstad omkom vid en båtolycka i Vietnam sent igår kväll, svensk tid. Kvinnorna var ute på sin drömresa efter gymnasiestudierna.

Kvinnorna gav sig iväg i november. Under resan har de besökt Thailand, Malaysia, Singapore, Kambodja och Vietnam. Igår bordade dom, tillsammans med 19 andra turister, en båt för en resa på vattnet i Halongbukten. Ombord fanns också sex besättningsmän.

Klockan fem i morse, lokal tid, när de flesta ombord låg i sina hytter och sov, spräcktes en planka i durken i maskinrummet och stora mängder vatten forsade rätt in i båten. Besättningen försäkte förgäves länsa båten på vatten men efter bara några minuter hade den sjunkit under vattenytan.

De sovande turisterna hade inte en chans. Tolv människor, tio turister och två besättningsmän, omkom.

Enligt vietnamesiska medier var båten i mycket dåligt skick och arrangörerna av resan kommer att åtalas.

Flera av de överlevande har vittnat om en dramatisk kamp för att ta sig ur den sjunkande båtens innandöme.

Utrikesdepartementet har haft personal på plats som har medverkat vid identifieringen av de två unga kvinnorna från Karlstad.

För drygt två år sedan inträffade en annan båtolycka i samma område när tre europeiska turister omkom sedan deras fartyg vält i samband med regnoväder.

Vet du något om denna händelse?

Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Kontakta redaktionen på:
Mejl: radio.varmland@sr.se
SMS/MMS: Skriv P4varm och mellanslag. Skicka till 722 50
Telefon: 054- 777 26 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista