"Tar för mycket av krafterna att arbetspendla"

1:38 min

Karlstads universitets rektor ska sluta. Efter fem år som rektor lämnar Kerstin Norén sin post vid det kommande årsskiftet.

Det tar för mycket av krafterna att arbetspendla mellan bostaden i Göteborg och arbetet i Karlstad, berättar Kerstin Norén.

– Jag har pendlat mellan min bostad i Göteborg och arbetet i Karlstad i fem år nu så jag tycker att jag är färdig med det.

Det är ett krävande arbete att vara rektor för universitetet och jag behöver de krafter som nu går åt vid resorna, säger Kerstin Norén.

Kerstin Noren har sökt rektorstjänsten vid Högskolan Väst, men är också tjänstledig från sin tjänst som professor i svenska vid Göteborgs Universitet.

- Det har varit en mycket händelserik tid att vara rektor i Karlstad. Vi har hunnit med att, som ungt universitet, bygga ut verksamheten och positionera oss som ett samverkansinriktat lärosäte. , säger Kerstin Norén.

För två dagar sedan bildades en rekryteringsgrupp där personal och representantör för studenterna ingår.

– Ett rekryteringsföretag ska också anlitas och till att börja med ska en kravprofil för den nya rektorn tas fram, berättar Margareta Winberg, universitetsstyrelsens ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista