Förlust för Färjestad mot Timrå

Tommy Samuelsson, FBK:
0:56 min

Färjestad förlorade igår med 2-1 borta mot Timrå. Det var Elitseriens bästa bortalag som mötte seriens sämsta hemmalag och det kunde väl bara sluta på ett sätt.

Timrå som vunnit fem av de sex senaste matcherna känns som en allt hetare kandidat till en slutspelsplats.

– Mycket strul på mitten. Lite stiltje på något sätt. Det känns som att Färjestad bevakar det här, menade Radiosportens kommentator Christer Jonasson.

Men i tredje perioden slog Timrå till - först prickade lagkaptenen Gabriel Karlsson in kvitteringen i Alexander Salaks bortre kryss och en minut senare jublade Björn Svensson efter att ha överlistat Salak med ett rappt skott.

– Vi bestämde oss inför tredje. Vi vet att vi är starka så har vi bara tålamod och följer vår matchplan som vi hade så kommer vi skapa tillräckligt med chanser för att vinna, säger Timrås lagkapten Gabriel Karlsson till Radiosporten.

– Det är små tillfälligheter som avgör. Vi hade något bra läge fram till 2-0 i inledningen på sista och tycker att vi kontrollerar händelserna fram till Gabbe Karlsson individuella prestation, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Det var stundtals en riktigt rolig och sevärd ishockeymatch med anfallsinriktat spel i högt tempo. Det kunde ha blivit en riktig målfest om inte målvakterna Fredrik Petterson-Wenzel i Timråmålet och Alexander Salak i Färjestad agerat så bra mellan stolparna.

Juniorlandslagsmålvakten i hemmamålet hade bara en plump i protokollet. Fredrik Petterson-Wentzel gjorde en utflykt bakom målet för att stoppa pucken, men pucken styrdes via målvaktsklubban direkt till en helt fristående Marius Holtet som klippte in pucken vid bortre burgaveln i ett tomt mål.

Timrå-Färjestad 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

Andra perioden: 0-1 (14.28) Marius Holtet.

Tredje perioden: 1-1 (12.24) Gabriel Karlsson (Mattias Karlsson, Jamie Lundmark), 2-1 (13.56) Björn Svensson (Carl Klingberg).

Skott: 27-19 (11-8, 6-5, 10-6).
Utv, Timrå: 4x2. Färjestad: 7x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle och Morgan Johansson, Ljungby.
Publik: 6 000.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".