Maria Larsson, Pontus Holmberg och Anna Lembring har precis kommit hem från Gambia. Foto: Per Berg/Sveriges Radio.
Arvika

Musiklärare inspirerades i Gambia

"Har fått nya perspektiv på musik"
1:20 min

Musikhögskolestudenter från Ingesund och Oslo har varit i Gambia i fyra veckor och ger ikväll en gemensam konsert. Musiklärarstudenten Anna Lembring tror att hon kan ha nytta av det hon lärt sig i Gambia när hon är i ett svenskt klassrum.

Musiklärarstudenten Anna Lembring tror att hon kan ha nytta av det hon lärt sig i Gambia när hon är i ett svenskt klassrummet.

– Ja, jättemycket. Speciellt inställningen till musik tycker jag är väldigt intressant. Nu har man fått så många nya perspektiv på hur man kan förhålla sig till musik i vardagen. De dansar och sjunger varje dag. I Sverige har man mycket musik omkring sig men ibland kan det kännas som att det är ganska passivt.

Kursen är uppskattad bland studenterna men kanske är det sista gången den ges.

– Ja, det är en väldigt dyr kurs förstås med resor och boende. Men med tanke på vad det ger människorna där nere som får arbetstillfällen och vad det betyder för studenterna som varit där i resten av deras liv, så är så stort så man kan nästan inte ta på det, säger Maria Larsson, speleman och musiketnolog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".