Inlandsinnovation

Miljonregn över Torsby

1:29 min

Två miljarder kronor finns att hämta från Inlandsinnovation AB, ett nybildat statligt finansieringsbolag som ska stimulera ökad tillväxt hos företagare och de som tänkt att starta ett företag.

Satsningen riktar sig framför allt till inlandskommuner i Norrland men även till Torsby kommun. Torsby kan få ta del av 50 miljoner kronor, meddelade centerpartistiske riksdagsmannen Per Åsling när han besökte Torsby idag.

Drygt 40 inlandskommuner, däribland Torsby kommun, får vara med och dela på två miljarder kronor från statliga Inlandsinnovation AB. Det gör i snitt cirka 50 miljoner kronor i tilldelning till varje kommuns företagsutveckling.

Huvudkontoret ligger i Östersund och man kan börja ansöka om pengarna innan halvårsskiftet i år. Kraven för att få låna riskkapitalet är att det är en seriös idé och att det ger en liten vinstavkastning, som senare ska betala tillbaks till Inlandsinnovation.

– Jag välkomnar satsningen eftersom det i många fall saknas riskkapital till företagande, säger Anna Öhgren- Bodén, vd och företagsutvecklare på Torsby Utvecklings AB.