Karlstad räckte inte till mot Dalen. Foto Ola Carlsson SR Värmland
INNEBANDY ELITSERIEN

Karlstad förlorade mot Dalen

Mikaela Målström: ”Vi var inte taggade”
2:25 min

Karlstads innebandydamer förlorade matchen mot Dalen. Siffrorna blev 4-8 och Dalen var det klart bättre laget. Nu hårdnar det allt mer i kampen om att undvika kvalspel och Karlstad är beroende av Örnsköldsviks resultat i slutmatcherna.

Matchen var betydelsefull för båda lagen. För Karlstad skulle en seger innebära ett stort steg för att undvika kvalspel medan Dalen, i händelse av seger, skulle ta sig allt närmare en plats i slutspelet. Mycket stod på spel med andra ord.

Dalen inledde klart bäst och målen trillade in med jämna mellanrum. Slutresultatet 4-8 kom efter siffrorna (1-4, 1-4, 2-0), och det som förvånade var försvarsspelet hos Karlstad. Om man ska kunna vinna matcher som denna måste det till ett helt annat spel kring den egna kassen. Nu var det stundtals lite ”fritt fram” för gästerna och de tog för sig ordentligt.

Imorgon söndag spelar Dalen borta mot Örebro och naturligtvis hoppas alla inblandade i och kring Karlstad att Dalen vinner även den matchen. Karlstad möter nämligen streckkollegan Örebro på hemmaplan nästa söndag och den matchen kan bli helt avgörande.

Under kommande veckas träningar blir det säkerligen mycket nötande av försvarsspelet samt en rejäl moralhöjare för att kunna stå upp mot Örebro på ett bra sätt. Ett nervigt kvalspel är inget vidare att avsluta säsongen med.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".