Foto: Robert Granström/Scanpix
Elitserien

Färjestad gjorde mos av Skellefteå

"Har smugit med bakifrån"
2:16 min

Det klassiska Skellefteå-spöket har vaknat till liv igen. I säsongens viktigaste match hittills föll Skellefteå stort. Färjestad vann toppmötet i Skellefteå med 2-6.

Färjestad spelade med sin tredjemålvakt, Andro Michel. Laget saknade sina två förstamålvakter och ytterligare fem spelare. Men det lag som hade rest upp till Skellefteå var beredda att kämpa till sista blodsdroppen.

Det var inte hemmalaget, som toppar hemmastatistiken den här säsongen. Ingenting såg sig vara likt i Skellefteå och laget hade tur att det var mållöst efter första perioden.

– Vi börjar kontrollerat i första perioden, med och utan puck. Vi borde väl kanske ha gjort något mål i första perioden, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

I andra perioden tog Skellefteå ledningen, men Färjestad kunde först kvittera och därefter tog laget ledningen, med en man mindre på isen.

– De höjde fart och fysik i andra perioden, vi fick lite för långt lag stundtals i den perioden. Men vi lyckades vinna effektiviteten, det var viktigt för oss, säger Tommy Samuelsson.

Skellefteå fick en drömöppning i tredje perioden när Joakim Lindström kvitterade efter 1.22 in i tredje perioden.

Men Färjestadsrepliken var snudd på omedelbar. Martin Sevc klappade in 3-2 och därefter föll Skellefteå ihop som ett korthus.

– Fundera blir det alltid när man förlorar med 6-2 på hemmaplan, men det är slarv. Ibland blir det fel, men idag blir det riktigt fel i tredjeperioden. Vi kvitterar till 2-2 och så bjuder vi på fyra mål, jag hoppas det är tillfälligheter, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg.

Färjestad visade prov på ett oerhört disciplinerat försvar och tog vara på sina chanser. Toppmötet slutade 6-2 till Karlstadslaget, som därmed bara är en poäng efter serieledande Skellefteå med två omgångar kvar.

– Det blev en tuff start där de kvitterar, sedan får vi kvitteringen direkt, det var viktigt för oss mentalt, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".