Göran Gillinger, Sara Sommerfeldt och Joakim Nätterqvist. Foto: Incena
Karlstad

Ny sommarfars i Mariebergsskogen

1:14 min

För tredje sommaren i rad kommer det att spelas fars på Mariebergsskogens utomhusscen i Karlstad. I år är det den amerikanska komedin "Leading Ladies" som i värmländsk tappning döps om till "Prima Donnor".

Efter succéerna "Kuta och kör" och "Hotelliggaren" är det återigen dags att spela fars i Mariebergsskogen. Göran Gillinger har vi sett de tidigare somrarna och i år får han sällskap av Joakim Nätterqvist, känd från filmerna om "Arn", och Sara Sommerfeldt, känd från bland annat "Tsatsiki - vänner för alltid" och "Vingar av glas".

- Den värmländska publiken är vansinnigt rolig och när man trivs med att jobba på ett ställe vill man gärna komma tillbaka, säger Göran Gillinger.

I slutet av april börjar repititionerna av "Prima Donna", som handlar om några skådespelare som vill slå igenom och tjäna pengar. Som tidigare år utspelar sig farsen i Värmland.

- Det känns jättespännande! Det är en fantastisk scen vi spelar på och det ska bli väldigt roligt, säger Sara Sommerfeldt.

Kommer vi få höra er prata värmländska också?

- Det hoppas jag verkligen eftersom vi tycker att det är väldigt roligt att prata dålig värmländska, som jag har förstått att jag gör, säger Göran Gillinger.

"Prima Donna" har premiär på utomhusscenen i Mariebergsskogen den 4 juni och spelas fram till och med den 10 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista