Här växlar Carl-Johan Bergman över till Björn Ferry. Foto: SVT.
SKIDSKYTTE-VM

Ingen medalj för Bergman

Det blev ingen medalj idag heller för Ekshäringen Carl-Johan Bergman. Han åkte tredjesträckan i det svenska lag som slutade på en försmädlig fjärdeplats i ryska Chanty-Mansijsk.

– Det känns riktigt surt. Vi får inte bättre läge än så här. Jag bommade ett skott och blev tveksam och tog för lång tid på mig med extraskotten, säger Björn Ferry till Radiosporten efter målgången.

Norge vann VM-guld, Ryssland vann silvret och Ukraina knep bronsmedaljen strax före Sverige, som alltså slutade på en försmädlig fjärdeplats.

För det norska guldlaget åkte Ole Einar Björndalen, Alexander Os, Emil Hegle Svendsen och Tarjei Bö.

De svenska herrarna sköt totalt 15 extraskott. Fjärdeplatsen från OS förra året upprepades alltså.

– Det är trist men 15 extraskott är för mycket, säger den svenske landslagstränaren Jonas Johansson till Radiosporten.

På den tredje sträckan misslyckades Carl-Johan Bergman med att ta in på täten och tappade i stället värdefulla sekunder till tätduon Tyskland och Norge. Han bommade bl a tre skott i det sista ståskyttet. Bergman växlade sen över till Björn Ferry som sexa, 40 sekunder från täten.

Efter sträcka två ledde Norge före Tyskland och Ryssland. Sverige låg sexa, 18,5 sekunder efter täten. Magnus Jonsson tvingades till tre extraskott på det andra skyttet och tappade där värdefulla sekunder.

Sverige låg efter den första sträckan på en fin andraplats efter en jättefin prestation av Fredrik Lindström.

– Han (Fredrik Lindström) har åkt kanonbra på slutvarvet och tagit in sekunder på Ole Einar Björndalen, säger Radiosportens expertkommentator Linda Bengtsson.

För det svenska stafettlaget åkte Fredrik Lindström, Magnus Jonsson, Carl-Johan Bergman och Björn Ferry.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".