Glad personal på Systembolaget i Grums. Foto: Fredrik Stehn.
Grums

Systembutiken i Grums - näst bäst i Sverige

Systembolagets butik i Grums kom på andra plats i finalen av tävlingen Årets butik som avgjordes i går kväll.

Grumsbutiken kom på andra plats i kategorin mindre butiker Vinnare i kategorin blev butiken i Malå i Västerbotten. Juryn har bland annat bedömt service till kunderna och hur bra personalen är på ålderskontroll.

– Det är klart att man vill vinna, men samtidigt känns det fantastiskt att vi är en av de främsta av drygt 200 butiker i Sverige, säger Jenny Westerlund, butikschef i Grums. Vi kommer nu att arbeta ännu hårdare och satsar på seger nästa år.

Enligt juryns bedömning utmärker sig systembutiken i Grums på följande sätt: "Genom att öka engagemanget, ansvarstagandet och omtanken om varandra i personalgruppen har butiken tagit ett extra kliv på kvalitetsstegen. Resultatet är en välordnad butik med ett professionellt kundbemötande som utstrålar värme och engagemang."

Utmärkelsen Årets Butik har funnits i Systembolaget sedan 1999. Målsättningen är att lyfta fram butiker som kan fungera som förebilder. Från och med i år tävlar butikerna i två kategorier: större butiker och mindre butiker

Tidigare vinnare Årets Butik: 1999 Sandviken, 2000 Nyköping, 2001 Kungsör, 2002 Valbo, 2003 Kållered, 2004 inställt, 2005 Lillänge/Östersund, 2006 Gällivare, 2007 Eurostop/Halmstad, 2008 Haninge, 2009 Ersboda/Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".