1 av 3
Pernilla ska på nytt ut på moppeturné. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.
2 av 3
Per Persson från Perssons pack.
3 av 3
Dregen hänger med även i år.

Pernilla, Dregen och Plura tar moppen igen

1:33 min

Det blir artisterna Pernilla Andersson, Dregen, Plura och Per Persson från Perssons pack som får följa med Göran Samuelsson på packmopedsturnén i Värmland till sommaren.

Till sommaren är det dags för packmopedsturnén med Göran Samuelsson i spetsen att dra ut på de värmländska vägarna igen.

Det verkar vara smått beroendeframkallande för artisterna har svårt att släppa taget om mopedstyret utan vill med år efter år. Pernilla Andersson var med för två år sedan och Dregen körde runt i Värmland förra året. Plura har gjort turnén ett flertal gånger och vill bara ha mer.

Årets nykomling är Per Persson från Perssons pack. Han vet inte vilka låtar han ska spela än, men ser fram emot att köra moped mellan spelningarna. Kan hända skyddar hjälmen mot en del dösnack som är svårt att komma undan i en vanlig turnébuss tror han.

– Det är en speciell turné. Man åker moped och spelar varandras musik. Det är lite lyxigt på något vis, säger Pernilla Andersson, som lovar att leverera flera av sina hits. Både Desperados som var med i årets melodifestival och Johnny Cash och Nina P.

– Jag gillar det här formatet av turné med mycket luft och natur och att få spela många olika sorters musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista