Konsum Värmland

Starkt resultat under kämpigt år

0:50 min

Konsum Värmlands resultat för 2010 landade på plus 48 miljoner kronor. En ökning med nästan 54 procent jämfört med året före. I år vill Konsum Värmland bygga nya butiker i Karlstadsområdet.

– Det är en viktig del för oss. Får vi fler butiker i Karlstad så gynnar det också vår lokala produktion och det gynnar dessutom alla våra underleverantörer i hela Värmland, säger vd:n Steve Fredriksson.

Konsum Värmlands rörelseresultatet i koncernen förbättrades med 16,8 miljoner (före finansiella poster) och i moderföretaget med 8 miljoner. Den totala omsättningen minskade marginellt till 4,2 miljarder. Antalet medlemmar ökade med 4 000.

Steve Fredriksson är inte säker på hur matpriserna kommer att utvecklas under året:

– Det är en viktig fråga men jag kan inte svara exakt. Det är mer "vad händer med tanke på det som hänt i Japan". Kommer det att påverka våra råvarupriser ytterligare o s v. Det finns risk för det - men det är för tidigt att uttala sig om det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista