Skills

Karlstadtjej i ny skateboardfilm

1:37 min

Imorgon släpps filmen "Skills" som handlar om skateboard. En av huvudrollerna spelas av My Magnusson från Karlstad, en av Sveriges bästa kvinnliga skejtare

My Magnusson vann årets kvinnliga prestation på Svenska skateboardgalan. Hon vann Lucia classics 2010 och har även startat kvällar för skateboardåkande tjejer i Karlstad.

"Skills" är en ungdomsfilm fylld med skateboardåkning, parkour, kampsport och streetdance. Regissör är Johannes Pinter och producent Tomas Amlöv. Filmen handlar om 18-årige Kelvin som tampas med lojaliteten med sina vänner, konflikter med sin pappa (som är polis) och utövandet av sitt stora intresse - parkour.

När hans pappa under arbetet med ett fall blir skjuten och hamnar i koma så söker Kelvin själv efter gärningsmannen. Vad han finner är en värld av subkulturer med egna lagar och spelregler. Snart tvingas Kelvin in i en våldsam kamp där talang möter talang i ett gatans gladiatorspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista