EU-kunskap

Elever från Värmland tävlar om EU

68 gymnasieelever från Värmlands län testar den här veckan sina kunskaper om EU. Eleverna deltar i en tävling som arrangeras av EU-upplysningen vid Sveriges riksdag.

Sammanlagt deltar 3 250 elever från 18 län i tävlingen och från Värmland deltar elever från Brobyskolan i Sunne, Taserudsgymnasiet i Arvika och Tingvallagymnasiet i Karlstad

Fem vinnare får resa till Stockholm i maj för att motta förstapriset, en läsplatta, som delas ut av riksdagens talman Per Westerberg. Under dagen får de även träffa EU-minister Birgitta Ohlsson och riksdagsledamöter från EU-nämnden.

Syftet med EUpplyst är att ge lärare möjlighet att komplettera EU-undervisningen för att öka elevernas intresse för EU- frågor.

Eleverna ska besvara 12 stycken kryssfrågor och sex öppna frågor. Frågorna läggs ut på EU-upplysningens webbplats klockan 17 fredagen den 25 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista