Bron över E6 i närheten av Getinge i Halland där två personer hittades döda i en utbränd bil. Foto: Christel Lind/Scanpix.

Nytt hopp om lösning av bakluckemorden

Ett genombrott kan vara på väg i utredningen gällande dubbelmordet på de två värmlandska män, vars kroppar hittades i en utbränd bil i Halland i början av förra året.

En man som finns utomlands misstänks vara inblandad i mordet. Mannen som sitter frihetsberövad för annan brottslighet har förhörts en gång av de svenska utredarna och har delgivits misstanke om delaktighet i dubbelmordet. Han ska förhöras på nytt inom några veckor.

Spaningsledaren Bo Lundqvist på länskrim i Skåne vill inte avslöja i vilket land den misstänkte finns eller om han tros vara mördaren.

Dubbelmordet avslöjades när kropparna av två män hittades i en utbränd bil i Halland. Offren, 25 och 42 år, var hemmahörande i Arvika och Kil. Utredningen visade att de utsatts för grovt våld och att det skett på en gård utanför Lund.

En 35-årig man bosatt på gården misstänks för medhjälp till mord. En kvinna och en tonårspojke misstänks för skyddande av brottsling. Ytterligare en person delgavs i december misstanke om inblandning. Men ingen av dessa personer är frihetsberövad och någon misstänkt för själva morden har polisen hittills inte haft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".