1 av 2
Foto: Erik G Svensson/Scanpix
2 av 2
Kerstin Andersson, personalchef på barn- och ungdomsförvaltningen på Karlstads kommun. Foto: Sveriges Radio

Fler förskollärare behövs

"Det är bara att vara bäst"
1:22 min

Det råder brist på förskollärare, därför samlades igår kommuner från både Sverige och Norge på arbetsmarknadsdagen "HotSpot" på Karlstads Universitet för att locka till sig studenterna som läser till förskollärare där.

De studerande som utbildar sig till förskollärare var mycket populära på arbetsmarknadsdagen "HotSpot" igår:

– Vi kan erbjuda förskollärarna en högre lön i Huddinge än i Karlstad, säger Annelie Glifman, verksamhetschef, Huddinge kommun

– Jag hoppas att fler från Karlstad kommer till Norge, både genom information från oss, men också genom djungeltelegrafen, säger Gudrun Jansson, fackkonsulent på Fusbarnehagene som är Norges största privata förskolekedja.

"HotSpot" arrangeras ideellt av studenter på Karlstads Universitet varje år. I år hade över 100 utställare kommit dit för att informera eleverna om just sin verksamhet. Syftet med hela mässan är att det ska bli en kortare väg mellan studieliv och arbetsliv. Det har kommit arbetsgivare från hela mellansverige och Norge, o flera av dem vill locka till sig förskollärare, men Kerstin Andersson, personalchef på barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad kommun hoppas såklart på att de studerande ska stanna kvar i Karlstad:

– Ja, vi har bra arbetsmiljöer, bra chefer och de som vill får en chans att utvecklas. Det gäller bara för oss att vara bäst!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".