Foto: Tomas Hedman/P4 Värmland.
Filipstad

Fruktdryck nysatsning från brödföretag

"Vi vill ta fram nya produkter"
1:09 min

Knäckeföretaget Wasabröd i Filipstad, som numera heter Barilla, kommer att ge sig in på en helt ny marknad. Om någon månad lanseras bland annat fruktdrycker under produktnamnet Wasa.

– Knäckebröd är vår huvudprodukt och vi kommer att fortsätta att ta fram nya produkter där, men vi vill också ta fram nya kategorier produkter för konsumenterna, säger Julia Bertocchini som arbetar med produktutveckling inom Barilla.

Wasa är numera ett produktmärke inom Barillakoncernen och de Italienska ägarna vill nu ta företaget in dessutom på en mer fruktbaserad marknad.

Om någon månad släpps fruktdrycker, så kallade smoothies, bägare med fruktpuré kombinerat med müsli och dessutom Wasas egen variant av energybars, alltså godis som är tänkt att vara nyttigare än vanligt godis. Sedan tidigare säljs müsli under produktmärket Wasa. Och enligt Julia Bertocchini är det de hälsomedvetna konsumenterna de siktar in sig på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".